Eksploatacija kamena

Eksploatacija i dorada kamena iznomno visoke kvalitete i tehničkih karakteristika.

Kamenolomi

Kamenolomi koji se nalaze na izuzetnim lokacijama pogodnim za eksploataciju kamena, garantiraju njihovu kvalitetu i autentičnost. Osim kamenoloma posjedujemo i dva pogona u kojima vršimo daljnju obradu kamena.

Kamenolomi i eksploatacija kamena - PLANO

Kamenolom Adriakamen - Plano

Kamenolom je smješten u mjestu Plano (po njemu je materijal koji se vadi dobio ime), koje se nalazi u blizini Splita. Kamen Plano je tvrdi vapnenac, pogodan za vertikalne i vodoravne površine.

Detaljnije
Kamenolomi i eksploatacija kamena - PLANO

Kamenolom Plano Lithos

Kamenolom je smješten u mjestu Plano, koje se nalazi u blizini Splita. Kamen koji se ekspolatira iz ovog kamenoloma je PLANOLIT koji je tvrdi vapnenac, pogodan za vertikalne i vodoravne površine.

Detaljnije
Kamenolomi i eksploatacija kamena - AVORIO kamen donji humac

Kamenolom Avorio kamen

Kamenolom je smješten u Donjem Humcu na otoku Braču. U ovom kamenolomu eksploatiraju se AVORIO, SV PETAR i DIOKLES. AVORIO Kamen i Sv Petar Kamen su visokokvalitetni vapnenaca poznati po Hrvatskoj i svijetu. Dok je DIOKLES Kamen atraktivan zbog svog antičkog izgleda.

Detaljnije
Kamenolomi i eksploatacija kamena - AVORIO kamen donji humac

Kamenolom Pašarin

Kamenolom je smješten u Donjem Humcu na otoku Braču. U ovom kamenolomu eksploatiraju AVORIO Kamen – visokokvalitetni vapnenac poznat po Hrvatskoj i svijetu.

Detaljnije

Pilane i pogoni za obradu kamena

Obradu kamena vršimo u dva naša pogona koji su tehnički potpuno opremljeni i u stanju smo zadovoljiti potrebe naših kupaca i partnera.

eksploatacija kamena Sprega kamen pilana ADRIAKAMEN

Pilana SPREGA KAMEN

Pilana SPREGA KAMEN smještena je u mjestu PLANO u blizini naša dva kamenoloma ADRIAKAMEN i PLANO LITHOS. Nalazi se u neposrednoj blizini prometnice koja vodi na autocestu A1 što pruža iznimne logističke mogućnosti i uštedu vremena i novca.

Detaljnije
eksploatacija kamena Sprega kamen pilana KAVADUR

Pilana KAVADUR

Pilana KAVADUR u Dunjem Humcu na otoku Braču u blizini naša dva kamenoloma AVORIO i PAŠARIN. Nalazi se u neposrednoj blizini prometnice koja vodi prema trajektnom pristaništu što olakšava daljnju distribuciju.

Detaljnije